Bedrijven

Bedrijven

Voor energieke en fitte werknemers!

Steeds meer bedrijven ervaren dat werknemers vaak met stress en vermoeidheid klachten kampen met het risico op uitval. Een verhoogde werkdruk is tegenwoordig normaal. Werk verandert steeds sneller door verandering in technologie en economische uitdagingen waar bedrijven voor staan. Daarnaast kampen veel bedrijven met een personeelstekort waardoor de werkdruk nog meer toeneemt. Kortom: een risicovolle situatie waar werkstress bij het personeel op de loer ligt. Dat vergt maximale flexibiliteit van de werknemers. Extra werk overnemen van een uitgevallen collega, verandering in werkzaamheden, omgaan met ontevreden klanten omdat het werk niet tijdig af is.

Vaak zie je dat werknemers hierdoor slordiger en gehaaster gaan werken. Werknemers werken vaker over of nemen hun werk mee naar huis, waardoor ze niet tot rust komen en oververmoeid raken. De werk plezier en de productiviteit neemt af en het ziekteverzuim toe.

Het belang om werknemers fit en gezond te houden is groter dan ooit!

Uw personeel helpen

Ondersteun uw personeel

Onderzoek TNO
In 2021 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-out klachten. Ruim 4 op de 10 werknemers gaf aan dat er het nodig is om maatregelen tegen werkstress te treffen en 37% van de werknemers geeft aan dat werkdruk of werkstress de reden is van hun werk gerelateerde verzuim. In 2021 verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen wegens werkstress.

U, als werkgever, kunt veel doen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Op het gebied van een gezonde levensstijl kunt u uw personeel ondersteunen. Door het aanbieden van een fit & vitaal pakket kunt u laagdrempelig mensen de gelegenheid geven om hun levensstijl onder de loep te nemen en te kijken waar ze stappen kunnen zetten tot verbetering. Denk aan het verbeteren van de slaap, hormonale gezondheid, stress reductie, vitamines & mineralen in balans brengen, verhogen van de energie balans, verbeteren van de algehele gezondheid.

“Een gezonde en energieke medewerker kan zich beter concentreren, is scherper in zijn werk, minder vaak ziek en is vaak een leukere collega!”

Cravings

Wist je dat stress leidt tot “cravings”?

Hoe komt het toch dat wij gaan emotie-eten tijdens stress?

Tijdens stress maken wij de stresshormonen adrenaline & cortisol aan.

Adrenaline geeft je meer energie en zorgt ervoor dat je razendsnel kan reageren in de stress situatie, ook wel de fight (vecht ) or flight (vlucht ) reactie genoemd.

Cortisol komt in fase 2 van de stressreactie. Het zorgt ervoor dat je met de stressvolle situatie om kan blijven gaan. De cortisol levels zijn dan ook permanent hoog tijdens langdurige stress.  Cortisol laat de bloedsuikerspiegel stijgen, schakelt het immuunsysteem uit en vertraagd de spijsvertering. Het lichaam geeft deze systemen tijdens stress geen prioriteit.

Bij een hoge bloedsuikerspiegel  zal je lichaam er alles aan doen om deze weer te verlagen. Met als gevolg: de suikerdip. Dit herken je doordat je vaak erg moe bent en je merkt dat je lichaam snakt naar energie, oftewel suikers. Jij krijgt zin in iets lekkers, iets zoet en / of een zoute of vette snack, oftewel de “cravings”. De balans tussen je verzadigingshormoon en honger hormoon is verstoord door de aanhoudende hoge bloedsuikers. Hierdoor ga je eten zonder honger,  met als gevolg dat je gaat overeten..

“Maar de stress aanpakken en verlagen is ook van essentieel belang.”

Heb jij last van cravings?

Door het eten van suikers wordt er dopamine afgegeven in je hersenen waardoor jij je weer beter gaat voelen. Doordat jij je beter (beloning) voelt door het eten, houd je dit in stand. Een langdurige hoge bloedsuikerspiegel is niet wenselijk voor je gezondheid.

Het kan onder andere leiden tot diabetes type 2, slaapproblemen, hormonale problemen, moodswings, depressie, overgewicht, hoge bloeddruk. Een gezond voedingspatroon is essentieel om de bloedsuikerspiegel weer in balans te krijgen.

Maar de stress aanpakken en verlagen is ook van essentieel belang.

Cravings kunnen ook ontstaan door een tekort aan voedingstoffen. Je lichaam weet namelijk precies wat jij nodig hebt. Wanneer jij last hebt van sugar cravings, kan dit ook een signaal zijn van je lichaam dat je bepaalde voedingsstoffen tekort komt.

Bijvoorbeeld chocolade. Chocolade bevat veel magnesium. Als je ineens mega veel zin hebt in chocolade kan het best eens zo zijn dan je een tekort hebt aan magnesium. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Heb jij last van cravings en wil je direct aan de slag?

Maak dan online een afspraak!

Testimonials

Wat zeggen mijn klanten

Marloes heeft mij geholpen om binnen een paar weken een geweldige balans te vinden tussen de juiste voeding, een aanvulling van vitamines en omgang met een zeer drukke baan en het creëren van waardevolle rustmomenten. Mijn persoonlijke doelen waren hierdoor snel bereikt en daar ben ik haar erg dankbaar voor!

 

Mylène Winkelman
General Manager Brasss Hotel Suites