Orthomoleculair kindertherapie

Voor je kind

Orthomoleculair kindertherapie

Tijdens de opleiding, Orthomoleculair Epigentisch Therapeut, heb ik de specialisatie Orthomoleculair kindercoach afgerond. Als orthomoleculair kindertherapeut behandel ik kinderen en hun ouders bij het maken van bewuste keuze ten aanzien van voeding en suppletie. Het uitgangspunt is zorgen dat het kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt zodat alle processen in het lichaam goed kunnen verlopen. Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen gezonde voeding normaal en lekker gaan vinden. Als moeder van 2 kinderen, 5 en 3 jaar weet ik ook dat gezond en lekker eten met kinderen een grote uitdaging kan zijn. Toch ga ik graag die uitdaging graag met jullie aan!

Door middel van een uitgebreide anamnese en intake kijk ik naar de eventuele gezondheid klachten van het kind en gaan wij op zoek waar deze mogelijk vandaan komen. Hieruit volgt een persoonlijk adviesrapport met voeding & suppletie. Bij een orthomoleculair advies kijk ik altijd naar de systemen/ organen in het lichaam.

Bijvoorbeeld:

Het kind geeft aan buikpijn te hebben. Een kind vertaalt “spanningsklachten” vaak als buikpijn. Intoleranties kunnen leiden tot buikklachten, maar ook een verstoorde darmflora kan leiden tot klachten als buikpijn, overprikkeld, gedragsproblemen, concentratie problemen (spanningsklachten) .  In dit geval is het belangrijk om naast een voedingsadvies ook te kijken naar de darmen, en deze indien nodig te behandelen om de buikklachten te verhelpen.

Orthomoleculaire begeleiding

Heeft jouw baby/ kind al langere tijd last van:

R

KNO-klachten

R

Huidklachten

R

Darmkrampen

R

Obstipatie

R

Intolerantie of allergie

R

Concentratie problemen/ gedragsproblemen

Dan kan orthomoleculaire begeleiding jou hierbij helpen. Begeleiding gericht op voeding, het verbeteren van het immuunsysteem, verbeteren van de spijsvertering & darmen. Net als bij volwassen gaat het bij kinderen ook om het ondersteunen op celniveau en het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

De behandeling van kinderen kan met of zonder aanwezigheid van je kind. Soms is het fijn om een eerste gesprek met de ouder te hebben en een tweede gesprek met het kind erbij.

EMB test voor kinderen

Ook bij kinderen kan een EMB test worden afgenomen. Ik neem dan een beetje wangslijm af met een wattenstaafje. Wangslijm afnemen is makkelijk, pijnloos en duurt maar 30 seconden.

Wil je meer informatie over orthomoleculaire kindertherapie?
Neem gerust contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

“Net als bij volwassen gaat het bij kinderen ook om het ondersteunen op celniveau en het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam”

Testimonials

Wat zeggen mijn klanten

Marloes heeft mij geholpen om binnen een paar weken een geweldige balans te vinden tussen de juiste voeding, een aanvulling van vitamines en omgang met een zeer drukke baan en het creëren van waardevolle rustmomenten. Mijn persoonlijke doelen waren hierdoor snel bereikt en daar ben ik haar erg dankbaar voor!

 

Mylène Winkelman
General Manager Brasss Hotel Suites