Tarieven

Ortho Health lab

Mijn behandelplannen

Mijn behandelplannen zijn bij voorkeur gebaseerd op ondersteunend onderzoek. Bloed prikken, speeksel testen en ontlasting onderzoek kunnen belangrijke inzichten bieden bij het behandelen van de oorzaak van de klachten.

Meer informatie over laboratorium onderzoek →​

Tarieven:

Je kunt bij mij als orthomoleculair therapeut drie verschillende een pakketten afnemen. Met het Fit & Vitaal Pakket krijg je een compleet traject, inclusief meerdere consulten. Je ontvangt alle tools om je gezondheid optimaal te bevorderen met voeding, leefstijladvies en effectieve supplementen voor duurzame resultaten. Het Bloedsuikeranalyse Traject gaat diep in op je voedingspatroon, waarbij gedurende twee weken intensief je bloedsuiker wordt gemonitord met een sensor. Met de DNA Analyse onderzoeken we hoe jouw lichaam voedsel metaboliseert en welke voedingsstoffen mogelijk minder goed worden opgenomen op basis van je genetische profiel.

Weet je niet welk pakket het beste bij jou past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek, waarin we samen naar de mogelijkheden kijken! Besef dat de weg naar herstel niet in een paar weken is voltooid, maar reken op minimaal 3 maanden voor duurzaam herstel. Geen quick-fix, maar juist investeren in langdurige gezondheid.

Laten we samen ontdekken waar jouw lichaam behoefte aan heeft!

Mijn begeleiding

Mijn tarieven

Fit & vitaal pakket

Compleet orthomoleculair advies pakket inclusief 2 consulten. → Meer informatie over dit pakket 
€ 195

Bloedsuikeranalyse

€ 320

DNA analyse

€ 399

Vervolg behandeling orthomoleculair

45-60 minuten
€ 85

Telefonisch consult

15-20 minuten
€ 30

“Ik vind het belangrijk om je goede begeleiding en ondersteuning te bieden. Geen quick-fix maar juist herstel op langer termijn!”

Gezondheid screening

Laboratorium onderzoeken

Bloed onderzoeken

Hormonen

Schildklier € 85,00
TSH, fT3 (vrij), fT4 (vrij)

Schildklier uitgebreid € 210,00
TSH, fT3 (vrij), fT4 (vrij), reverse T3, anti TPO, anti TG, TSH-receptor.

 

Waarom een schildklier test?

De schildklier is de regel centrale van je stofwisseling. Daarnaast is de schildklier de kachel van je lichaam. Ga je met het vermoeden van schildklier klachten naar de huisarts, dan wordt vaak TSH en T4 gemeten in het bloed. Zijn deze goed, dan zegt de huisarts dat er niets mis is met je schildklier. Maar let op: niet alleen TSH en T4 zijn belangrijk om de functie van de schildklier te kunnen bepalen; ook Ft3, Ft4, reverse T3, anti TPO en anti TG en TSH-receptor kunnen interessant zijn op te bepalen.

Het kan namelijk zo zijn dat je TSH en T4 in orde zijn maar dat de reverse T3 te hoog is en dan is er wel degelijk wat mis in de werking van de schildklier. Dus compleet testen is belangrijk, dan weet je pas echt hoe je schildklier werkt. Wordt er te veel of te weinig schildklierhormoon aangemaakt en/of gaat er wat mis in de omzetting.

EMB (Energetisch Morfologische bloedtest)

EMB (Energetisch Morfologische bloedtest) €135
Dit energetisch bloedonderzoek biedt onder andere inzichten in vitamine- en mineralentekorten, hormonale disbalans, energieverstoringen, darmgezondheid, leverfunctie, en voedselintoleranties.

Waarom een EMB-test?

De EMB bloedtest is een vorm van energetisch onderzoek waarbij via een eenvoudige vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Dit bloedmonster wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd voor analyse. Energetische therapie richt zich op de energie en trillingen die door ons lichaam stromen. In een gezond lichaam kunnen deze trillingen vrijelijk stromen en ons in balans houden. Echter, wanneer er verstoringen optreden, ongeacht de oorzaak, kunnen deze trillingen verstoord raken. Dit kan leiden tot blokkades en uiteindelijk resulteren in diverse klachten. Met behulp van energetisch bloedonderzoek kunnen deze blokkades worden opgespoord. Op basis hiervan kunnen we bepalen waar jouw klachten vandaan komen en welke aspecten aandacht behoeven in de behandeling.

Gezondheidsscreening

Gezondheidsscreening man € 285,00
Lever/pancreas screening, nier screening, ontstekingwaarden, testosteron, vet stofwisseling, allergenen, groot bloed beeld, stressparameters, lipopolysacchariden (immuunsysteem), prostaat.

Gezondheidsscreening vrouw € 285,00
Lever/pancreas screening, nier screening, ontstekingswaarden, oestradiol, vetstofwisseling, allergenen, groot bloed beeld, stressparameters, lipopolysacchariden (immuunsysteem), TSH.

Waarom een gezondheidsscreening

Een gezondheid screening die specifiek is gericht op de man of vrouw geeft een goed inzicht in het functioneren van organen, zoals het hart, nieren, lever, schildklier en prostaat. Het kan ontsteking en afwijking in hormonen vaststellen en een indicatie geven aan de oorzaak van klachten zoals vermoeidheid, haar verlies, gewichtstoename, geheugenverlies en infecties. Daarnaast kan het hart- en vaatziekten, diabetes en lever en nierziekte zelfs voorspellen.Een gezondheid screening werkt hierop preventief, door het signaleren en aanbrengen van veranderingen in leefstijl en specifieke supplementen te gebruiken.

Omega 3

Omega 3 index: € 75,00

Meet de vetzuursamenstelling van jouw celwanden. De test kijkt naar alle essentiële vetzuren in het bloed. De omega 3 index analyseert of je lichaam voldoende omega 3 heeft opgenomen en of deze daadwerkelijk in de wand van je cellen terecht is gekomen. De omega 3 bloedtest meet daarnaast ook de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetten.

Waarom een omega 3 index test?

Om de kans op hart- en vaatziekten en hartinfarct te verkleinen is een goede vetzuur balans essentieel. Een goede omega 3 status is namelijk gunstig voor de cholesterol huishouding. Daarnaast heeft een goede vetzuur balans een positief effect op de celmembraan. Zo kan de cel de voedingsstoffen daadwerkelijk goed opnemen.

Voedsel intolerantie en allergie onderzoeken

Pre screening uitbreid: 31 voedingsmiddelen € 130,00
Intolerantie – en allergie onderzoek op 31 voedingsmiddelen.

Voedselallergie onderzoek: € 89,00
Allergie onderzoek op de 20 veelvoorkomende allergenen.

Voedsel intolerantie onderzoek: € 85,00
Intolerantie onderzoek op de 24 veelvoorkomende voedingsmiddelen.

Waarom een voedsel intolerantie test?

Heb je regelmatig last van hoofdpijn of migraine? Buikpijn/darm klachten? Last van vermoeidheid? Huid klachten? Het antwoord kan liggen in één of meerdere voedsel intoleranties of overgevoeligheden. Voedsel intoleranties kunnen van invloed zijn op ons immuunsysteem en talloze (vage) klachten veroorzaken. Doordat voedsel intoleranties ons immuunsysteem belasten kan het ook leiden tot algehele zwakheid en vermoeidheid. Het is lichaam namelijk druk bezig met het verwerken van voeding die het lichaam eigenlijk niet tolereert waardoor het antistoffen gaat aanmaken.

Meer weten over voedsel intolerantie?
Lees mijn blog over dit onderwerp →

Neurotransmitters

Neurotransmitters onderzoek € 175,00
GABA, glutamaat, glutamine, glutaminezuur, glycine, serotonine, taurine.

Waarom een neurotransmitters onderzoek?

Bijvoorbeeld omdat je concentratie problemen hebt, vergeetachtig bent, onrustig bent, overprikkeld of depressief bent. Dan is het interessant om te kijken hoe het is gesteld met de verschillende neurotransmitters in het lichaam. Je kan dan werken aan het verbeteren van je  psychische balans.

Neurotransmitters zijn signaalstoffen die je hersenen prikkels geven. Hierdoor krijg je bepaalde gevoelens, je wordt bijvoorbeeld ontspannen, of juist gespannen, vrolijk of depressief. Neurotransmitters reguleren je gemoed, je trek in eten, verslavingen, energie, libido en slaap. Maar ook de mogelijkheid tot leren, onthouden, concentreren, focussen en hoe je met stress omgaat. Heb je een tekort aan een of meerdere neurotransmitters dan ontstaan er klachten.

Speeksel onderzoeken

Hormoon onderzoeken

Hormoon onderzoek vrouw € 120,00
(Oestradiol, progesteron, testosteron, DHEA)

Hormoon onderzoek man € 105,00
(Oestradiol, testosteron, DHEA)

Adrenale stress index € 135,00
(DHEA, cortisol)

Waarom hormoon onderzoek?

Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en allerlei functies van je lichaam regelen en processen beïnvloeden. Zo kunnen ze organen en weefsels aanzetten of juist afremmen. Een disbalans in de hormoon huishouding kan dan ook leiden tot veel klachten. Wanneer een vermoeden bestaat dat er een disbalans is kan een hormoon onderzoek hulp bieden.

Darm onderzoeken

Darmonderzoeken

 Basis screening darm € 250,00

Darm onderzoek plus € € 450,00

Waarom darmonderzoek?

Darmonderzoek is een zeer waardevol onderzoek omdat jouw darmen betrokken zijn bij bijna elk aspect van jouw gezondheid. Dus als je je beter wilt voelen, meer energie wilt hebben en je algehele welzijn wilt verbeteren, is een goede darmgezondheid essentieel. Het goede nieuws is, dat jouw darmen sterk worden beïnvloed door jouw voeding. Dat betekent dat jij veel invloed hebt op de activiteit van jouw darmflora populatie en daarmee je darm gezondheid.

Wanneer je hele specifieke klachten hebt zoals een prikkelbare darm (PDS), opgeblazen gevoel, langdurige obstipatie, huid problemen, buikpijn of bijvoorbeeld parasieten dan kan een darm onderzoek uitkomst bieden. Je kunt het darm onderzoek ook wel zien als een grote APK. Het verbaast regelmatig mensen welke voedingsmiddelen of patronen zorgen voor een slechte darm gezondheid. Onderzoek is daarom vaak essentieel en noodzakelijk.

Testimonials

Wat zeggen mijn klanten

Marloes heeft mij geholpen om binnen een paar weken een geweldige balans te vinden tussen de juiste voeding, een aanvulling van vitamines en omgang met een zeer drukke baan en het creëren van waardevolle rustmomenten. Mijn persoonlijke doelen waren hierdoor snel bereikt en daar ben ik haar erg dankbaar voor!

 

Mylène Winkelman
General Manager Brasss Hotel Suites