Recept gepofte zoete aardappel met kikkererwten, groene asperges en spinazie met avocado-limoen cremé
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 2 avocado’s
- 1/2 limoen
- 1 handje verse basilicum
- Chilivlokken
- Himalaya zeezout
- Zwarte peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje kikkererwten bio
- Paprikapoeder gerookt
- 2 el avocado olie
- 100 gram groene asperge tips
- 200 gram verse spinazie bio
- 1/2 rode ui
- Granaatappelpitjes
- Aluminium
1. Gepofte zoete aardappel voorbereiden:
- 2 zoete aardappels
- Aluminium
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de zoete aardappelen schoon en prik ze rondom een paar keer in met een scherp mesje. Verpak ze in aluminiumfolie en pof ze in 60-75 minuten gaar in de oven.
- Leg de aardappelen op twee borden en vouw het folie open. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
2. Kikkererwten roosteren:
- 1 blikje kikkererwten circa 100 g
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- Peper & zout
- 2 el avocado olie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het blikje kikkererwten uitlekken. Spoel de kikkererwten goed af.
- Besprenkel de kikkererwten met avocado olie en bestrooi de kikkererwten met paprikapoeder, peper en Himalaya zout.
- Zet in de oven voor circa 20/30 min. Zorg dat ze lekker knapperig zijn!
3. Avocado-limoen creme:
- 2 avocado’s
- 1/2 limoen
- Handje verse basilicum
- Chilivlokken
- Himalaya zeezout
- Zwarte peper
- 1 teentje knoflook
1. Meng de ingrediënten in de keukenmachine of blender.
2. Breng op smaak met peper en zout.
4. Groene asperges & spinazie:
- 100 gram groene asperge tips
- 200 gram verse spinazie bio
- 1/2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- Peper & zout
- Kook of stoom de groene asperges heel kort ( 4 minuten )
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit ondertussen vast een wok met avocado-olie
- Fruit de knoflook en ui aan in de pan en wok de spinazie kort mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
5. De opmaak
Leg de aardappelen op twee borden en verwijder de folie.
Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
Vul de binnenkant van de zoete aardappel met de avocado-limoen crème.
Leg op de crème de gewokte spinazie, de geroosterde kikkererten en de groene asperges.
Bestrooi de zoete aardappel als laatste met granaatappelpitjes.