Bloedsuiker Analyse

Stabiele spiegel

Bloedsuiker Analyse

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende voedingspatronen en adviezen beschikbaar dat het soms moeilijk kan zijn om te bepalen wat het beste is voor jouw lichaam. Je vraagt je misschien af: “Moet ik koolhydraten vermijden of juist niet?” “Zijn tussendoortjes wel of niet geschikt voor mij?” “Wat is eigenlijk het beste voor mijn lichaam?”

Wist je dat ieder lichaam anders is? Het klinkt misschien als een cliché, maar het is absoluut waar, vooral als het gaat om de verwerking van suikers. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor de andere persoon misschien niet geschikt zijn. Sommige mensen kunnen zonder problemen tussendoortjes eten, terwijl anderen dat beter kunnen vermijden. Bovendien reageert de ene persoon sterker op bepaalde voedingsmiddelen dan de andere, wat kan leiden tot moeilijkheden bij gewichtsverlies als je niet de juiste begeleiding hebt.

Het meten van hoe jouw lichaam suikers verwerkt, kan een waardevolle stap zijn om je voedingspatroon en levensstijl op een meer gepersonaliseerde manier aan te pakken. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsmiddelen en kun je doelgerichter werken aan jouw gezondheid.

Meten

Glucosesensor

Door middel van een glucosesensor, die we samen aanbrengen, wordt je suikerspiegel gedurende een totale periode van 14 dagen continu gemeten, met intervallen van slechts 15 minuten. Deze sensor geeft je non stop je suikerwaarden weer via een app op je smartphone.
Hiermee verkrijgen we niet slechts één momentopname, zoals bij een standaard bloedtest, maar honderden metingen verspreid over een periode van twee weken.

Waarom?

Ieder lichaam is uniek en reageert anders op de verwerking van verschillende suikers. Bij sommige mensen functioneert de suikerverwerking niet optimaal, wat kan resulteren in aangepaste adviezen om bijvoorbeeld gewicht te verliezen of meer energie te verkrijgen. Het meten van je suikerspiegel op deze gedetailleerde manier kan cruciale inzichten verschaffen om de juiste begeleiding en aanpassingen te kunnen bieden voor jouw specifieke behoeften.

Waarom is een stabiele bloedsuikerspiegel zo cruciaal?

R

Gewichtsbeheersing

Een stabiele bloedsuikerspiegel speelt een essentiële rol bij het reguleren van je gewicht. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot ongecontroleerde eetlust en overmatige calorie-inname, wat het moeilijker kan maken om op een gezond gewicht te blijven. Bovendien kunnen geregeld grote pieken in je bloedsuikerspiegel ervoor zorgen dat je lichaam moeilijker vet verbrandt en juist sneller vet opslaat

R

Energiebalans

Je bloedsuikerspiegel heeft directe invloed op je energieniveau. Wanneer je suikerspiegel constant op en neer gaat, kun je last krijgen van energiedips en vermoeidheid. Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt je om gedurende de dag een gelijkmatige en constante hoeveelheid energie te behouden.

R

Risico op ziekten

Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen het risico op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen verhogen, waaronder type 2 diabetes, alzheimer, hartziekten en andere metabole aandoeningen. Het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel kan helpen om deze risico’s te verminderen en je algemene gezondheid te verbeteren.

De bloedsuiker analyse biedt waardevolle inzichten in:

R

Hoe jouw lichaam suikers (koolhydraten) en andere voedingsstoffen verwerkt.

R

De opslag en verbranding van vet in je lichaam.

R

Wanneer deze vetopslag en verbranding optreden: na welke maaltijden, na welke activiteiten, en in welke situaties.

R

Het effect van specifieke voedingsmiddelen op jouw stofwisseling.

R

Hoe jouw lichaam en bloedsuikerspiegel reageren op beweging, stress en slaap.

Met behulp van deze gegevens kunnen we op maat gemaakte adviezen opstellen om jouw algehele gezondheid te bevorderen, gemakkelijker gewicht te verliezen en meer energie te verkrijgen.

Voor wie?

Deze test is geschikt als je:

R

Meer wilt weten over welk effect voeding, stress, slaap en beweging hebben op jouw lichaam en verbranding.

R

Wilt afvallen en inzicht wilt krijgen in hoe jouw lichaam omgaat met verschillende suikers/koolhydraten. Je wilt weten wanneer en hoelang je in vetopslag en vetverbranding gaat. Ook ben je geïnteresseerd in de invloed van beweging, stress en slaap hierop. Dit is ook enorm waardevol als je merkt dat je ondanks alle inspanningen moeilijk kunt afvallen. Want wist je al dat je met een verhoogde suikerspiegel geen vet kunt verbranden? In tegendeel, het kan zelfs zorgen voor de aanmaak van extra vetten.

R

Jouw gezondheid wilt verbeteren en wilt begrijpen dat hoe vaker jouw bloedsuikerspiegel piekt en diep zakt, hoe hoger bepaalde gezondheidsrisico’s kunnen zijn. Je wilt ook jouw immuniteit en darmwerking verbeteren.

R

Meer energie wilt en wilt achterhalen hoe schommelingen in suikerspiegel, met hoge pieken en diepe dalen, energiedips kunnen veroorzaken. Je wilt leren hoe dit voor jou specifiek werkt en hoe je dit kunt verbeteren.

R

Jouw sportprestaties wilt verbeteren en inzicht wilt krijgen in het effect van sporten op jouw bloedsuikerspiegel. Je wilt weten wat je het beste kunt eten en drinken voor, tijdens en na je sportprestaties.

Te maken hebt met bijkomende medische problemen, zoals een te hoge bloeddruk, cholesterolproblemen.

Ortho
Health
lab

Hoe werkt het?

Het verloop van jouw suikeranalyse omvat drie fasen gedurende een periode van 14 dagen:

Fase 1 / intake consult

1. Reserveer jouw sensor.
2. Tijdens de eerste afspraak, die niet langer duurt dan 30 minuten, zal ik je begeleiden bij het plaatsen van jouw sensor.
3. Vervolgens ga je gedurende 4 tot 7 dagen door met je gebruikelijke eetpatroon en levensstijl, zonder enige aanpassingen. In deze fase kunnen we nauwkeurig waarnemen hoe jouw bloedsuikerspiegel reageert op voeding, stress, lichaamsbeweging en slaap.

Fase 2 / interventie consult ( na 4 a 7 dagen )

Na een periode van 4 tot 7 dagen plannen we een volgend consult.
Tijdens dit consult zullen we samen jou bloedsuiker uitslagen bekijken en bespreken hoe jouw bloedsuikerspiegel reageert op verschillende invloeden.
Op basis van deze resultaten krijg je gepersonaliseerd advies over aanpassingen die je kunt maken in je voedingspatroon en levensstijl. Deze aanpassingen zullen ervoor zorgen dat jouw bloedsuikerspiegel op een gezondere manier reageert.
Het is belangrijk om deze aanpassingen door te voeren tot minstens dag 14 van je sensor periode.

Fase 3 / Vooruitgang consult ( na 14 dagen )

Tijdens dit consult vergelijken we de resultaten vóór en na de doorgevoerde aanpassingen. Indien nodig stellen we extra actiepunten op.
Je zult wellicht verbaasd zijn over de effecten die deze aanpassingen al kunnen hebben, zelfs al vanaf dag 1.
De inzichten die je tijdens dit consult opdoet, kun je gedurende je hele leven blijven gebruiken om jouw gezondheid, energieniveau en eventueel gewicht op een optimaal peil te houden.

€320 (inclusief BTW)

Dit tarief omvat de volledige bloedsuikeranalyse traject, inclusief de sensor, de app, begeleiding, resultaten en consulten zoals eerder vermeld.

Reserveer nu jouw sensor door je eerste afspraak in te plannen en begin direct met het proces.

“Deze sensor geeft je non stop je suikerwaarden weer via een app op je smartphone.
Hiermee verkrijgen we niet slechts één momentopname, zoals bij een standaard bloedtest, maar honderden metingen verspreid over een periode van twee weken.”

Testimonials

Wat zeggen mijn klanten

Marloes heeft mij geholpen om binnen een paar weken een geweldige balans te vinden tussen de juiste voeding, een aanvulling van vitamines en omgang met een zeer drukke baan en het creëren van waardevolle rustmomenten. Mijn persoonlijke doelen waren hierdoor snel bereikt en daar ben ik haar erg dankbaar voor!

 

Mylène Winkelman
General Manager Brasss Hotel Suites

Over Fit en Vitaal:  Marloes was precies wat ik nodig had! Ik was uit balans door verschillende oorzaken en samen met haar werd duidelijk wat er moest gebeuren en heeft het me weer rustiger en krachtiger gemaakt. Ook na ons traject kon ik bij haar aankloppen bij een disbalans om te kijken wat me op dat moment kon helpen. De extra supplementen en vitamines hebben allemaal hun werk gedaan en de kennis en kunde van Marloes heb ik als 100% prettig ervaren.

 

Elja

Over DNA en Bloedsuiker analyse: Super goede begeleiding, advies en aanpak!! Je merkt onmiddellijk verschil, voelt je veel gezonder. Dikke aanrader!

 

Claartje

Over bloedsuiker analyse: De bloedsuiker analyse gaf mij heel veel inzicht in de reactie van mijn lichaam op bepaalde voedingsmiddelen. De begeleiding van Marloes was voor mij heel belangrijk om mijn voedingspatroon ook echt goed aan te passen. Ik slaap significant beter nu ik bepaalde dingen niet meer eet. Ben Marloes dankbaar voor de veranderingen die ik heb kunnen doen door haar hulp. Marloes is door haar enorme kennis van zaken heel overtuigend. De bloedsuiker meter was voor mij er een mooi hulpmiddel bij.

 

Amber

Over DNA en Bloedsuiker analyse: Duidelijke analyse, bruikbare adviezen. Luistert goed naar klant en superfijne nazorg. Heeft me echt een forse stap verder geholpen om bloeddruk en visceraal vet te verlagen en betere nachtrust. Dank

 

Willem